Onze geschiedenis

‘Actie België Voor een KinderGlimlach’ is een vereniging zonder winstoogmerk, in 2007 door enkele personen met de Belgische nationaliteit opgericht. Reizend door Cambodja, aangegrepen door de levensomstandigheden van de ‘stortkinderen’, maakten zij kennis met de Cambodjaanse vereniging ‘Pour un Sourire d'Enfant’ die in 1993 door Christian en Marie-France des Pallières is opgericht. Onze vereniging, ‘Action Belgique Pour un Sourire d'Enfant’, is hiervan een voortvloeisel en wil eveneens een toekomst bieden aan kansarme, niet-schoolgaande kinderen zoals de ‘stortkinderen’ van Phnom Penh. De vereniging breidt haar activiteiten momenteel uit tot de stortkinderen van de hele stad maar ook van andere Cambodjaanse steden, waaronder Siem Reap en Sihanoukville. Het is de bedoeling om aan zoveel mogelijk kinderen een toekomst te schenken ! 

Bent u schenker, organisator van evenementen of eenvoudigweg nieuwsgierig? Deze site is voor u bestemd ! U vindt er alle informatie over het ontstaan van de vereniging, de feestelijkheden die zij organiseert, de laatste nieuwtjes, de manier waarop u de vereniging kan steunen en nog veel meer.

Deze rubrieken volgen op uw vragen, dan als thema's die u belangrijk vindt niet werden behandeld: allemaal aan uw veren! Aarzelt niet om ons uw ideeën, uw artikelen, uw suggesties of nog uw kritiek te verzenden aangezien deze plaats uw is.

Samen kunnen wij de toekomst van deze kinderen verbeteren ! 

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd